Kako prodavati ili kupiti e-knjigu kao donaciju?

Amber donacija

Amber je prva regionalna digitalna izdavačka platforma koja nudi autorima i izdavačima da profit od prodaje vlastitih izdanja doniraju u dobrotvorne svrhe. Fundraising ili prikupljanje online donacija je popularan način danas da udruženja, organizacije ili pojedinci s ciljem da pomognu drugima na brojne načine, prikupe financijska ili druga sredstva za potrebe svojih humanitarnih aktivnosti.

Zašto na Amberu?

Brojni su načini da se pomogne organizacijama koje pomažu ranjive grupe našeg društva ili osobe koje su u potrebi za posebnom vrstom pomoći. Amber.ba se uključuje u ovakve aktivnosti tako što omogućava da korisnici širom svijeta kupovinom određene e-knjige zapravo doniraju kupovni iznos u dobrotvorne svrhe. Zauzvrat, oni dobivaju lijepu e-knjigu u svojoj digitalnoj biblioteci, istovremeno čineći dobročinstvo i uljepšavajući sutrašnjicu onima kojima je pomoć potrebna.

Koje su prednosti?

Vidljive e-knjige
E-knjigu na Amberu mogu plasirati i organizacije/udruženja (ukoliko je njihovo vlasništvo), autori i izdavači. Svaka e-knjiga od čije prodaje su sredstva namijenjena humanitarnoj organizaciji, jasno je označena u našem katalogu i u opisu detalja o knjizi.
Statističke informacije uvijek dostupne
Bez obzira ko plasira knjigu, u svako vrijeme i sa bilo kojeg uređaja može pratiti statistiku o prodaji, odnosno doniranim iznosima. Amber će u svakom novom mjesecu uplatiti na račun organizacije, udruženja ili pojedinca ostvaren iznos iz proteklog mjeseca, umanjen samo za proviziju bankovne transakcije.
Fleksibilan iznos
Udruženja, autori ili izdavači mogu definisati fiksan iznos za knjigu koja je dio humanitarne akcije, ali i mogu ostaviti mogućnost korisnicima da unesu cijenu koju žele, sa minimalnim iznosom od 1 KM. Bez obzira na iznos, svaka kupovina knjige je i dalje donacija.
Dvostruka transparentnost
Svi korisnici Ambera koji kupuju knjigu koja je namijenjena u humanitarne svrhe uvijek će znati kome je donacija namijenjena, kao što će i organizacije ili udruženja uvijek znati koliko sredstava im je donirano.

Znate nekoga ko bi želio istovremeno i prodavati svoje knjige i donirati za dobrobit zajednice? Ili poznajte Udruženje koje bi imalo ponuditi neko svoje izdanje za prikupljanje donacija? Proslijedite im našu stranicu i email: kontakt@amber.ba

Započnite svoju priču… uljepšavajući dan drugima 🙂
10 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *